
Thajské kuřecí kari s rýží
Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Obtížnost: 4/10
Thajské kuřecí kari s rýží je výrazné a aromatické jídlo pocházející z jihovýchodní Asie. Spojení kokosového mléka, červené kari pasty a čerstvých bylinek vytváří lahodnou chuťovou kombinaci. Doporučujeme podávat s jasmínovou rýží a suchým bílým vínem jako je Sauvignon Blanc.
Ingredience pro 4 porce
- 600 g kuřecí prsa
- 1 ks červená paprika
- 400 g rýže jasmínová
- 400 ml kokosové mléko
- 4 lžička červená kari pasta
- 2 lžička rybí omáčka
- 2 lžička cukr
- 1 snítka čerstvý koriandr
Klasický postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme kari pastu.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme dozlatova.
- Přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a cukr, přivedeme k varu.
- Přidáme papriku a dusíme, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
- Podáváme s jasmínovou rýží a posypané čerstvým koriandrem.
Thermomix
- Do mísy vložíme kari pastu a trochu oleje, restujeme 2 min / 120 °C / rychlost 1.
- Přidáme kuřecí maso, promícháme 3 min / 100 °C / obrátky vlevo.
- Přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a papriku, vaříme 15 min / 100 °C / obrátky vlevo.
- Rýži uvaříme zvlášť a podáváme s kari a čerstvým koriandrem.
Štítky:
kuřecí maso
asijská kuchyně
kari
kokosové mléko