Thajské kuřecí kari s rýží

Thajské kuřecí kari s rýží

Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Obtížnost: 4/10

Thajské kuřecí kari s rýží je výrazné a aromatické jídlo pocházející z jihovýchodní Asie. Spojení kokosového mléka, červené kari pasty a čerstvých bylinek vytváří lahodnou chuťovou kombinaci. Doporučujeme podávat s jasmínovou rýží a suchým bílým vínem jako je Sauvignon Blanc.

Ingredience pro 4 porce

  • 600 g kuřecí prsa
  • 1 ks červená paprika
  • 400 g rýže jasmínová
  • 400 ml kokosové mléko
  • 4 lžička červená kari pasta
  • 2 lžička rybí omáčka
  • 2 lžička cukr
  • 1 snítka čerstvý koriandr

Klasický postup

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme kari pastu.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme dozlatova.
  3. Přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a cukr, přivedeme k varu.
  4. Přidáme papriku a dusíme, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
  5. Podáváme s jasmínovou rýží a posypané čerstvým koriandrem.

Thermomix

  1. Do mísy vložíme kari pastu a trochu oleje, restujeme 2 min / 120 °C / rychlost 1.
  2. Přidáme kuřecí maso, promícháme 3 min / 100 °C / obrátky vlevo.
  3. Přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a papriku, vaříme 15 min / 100 °C / obrátky vlevo.
  4. Rýži uvaříme zvlášť a podáváme s kari a čerstvým koriandrem.
Štítky:
kuřecí maso asijská kuchyně kari kokosové mléko