
Kuřecí salát s cizrnou
Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Obtížnost: 3/10
Kuřecí salát s cizrnou je moderní a sytý salát plný bílkovin, ideální pro lehký oběd nebo zdravou večeři. Kombinuje šťavnaté kuřecí maso, cizrnu, čerstvou zeleninu a bylinky. Lze servírovat samostatně nebo s pečivem.
Ingredience pro 4 porce
- 4 lžíce olivový olej
- 2 lžíce citronová šťáva
- null dle chuti sůl
- 400 g kuřecí prsa
- null dle chuti pepř
- 1 ks červená cibule
- 320 g vařená cizrna
- 20 ks cherry rajčata
- 200 g čerstvá okurka
Klasický postup
- Kuřecí maso osolíme, opepříme a opečeme dozlatova, nakrájíme na plátky.
- Rajčata překrojíme, cibuli nakrájíme na tenké plátky, okurku na kostičky.
- Vše smícháme s cizrnou, dochutíme olejem, citronem, solí a pepřem.
- Podáváme vychlazené nebo při pokojové teplotě.
Thermomix
- Kuřecí prsa uvaříme ve Varomě: 25 min / Varoma / rychlost 1.
- Do mísy vložíme cibuli, okurku a rajčata, sekáme 4 s / rychlost 4.
- Přidáme cizrnu, olej, citron, sůl a pepř, promícháme 10 s / obrátky vlevo.
- Nakrájené maso vmícháme ručně a podáváme.
Štítky:
kuřecí maso
moderní kuchyně
cizrna
salát