Kuřecí salát s cizrnou

Kuřecí salát s cizrnou

Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Obtížnost: 3/10

Kuřecí salát s cizrnou je moderní a sytý salát plný bílkovin, ideální pro lehký oběd nebo zdravou večeři. Kombinuje šťavnaté kuřecí maso, cizrnu, čerstvou zeleninu a bylinky. Lze servírovat samostatně nebo s pečivem.

Ingredience pro 4 porce

  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • null dle chuti sůl
  • 400 g kuřecí prsa
  • null dle chuti pepř
  • 1 ks červená cibule
  • 320 g vařená cizrna
  • 20 ks cherry rajčata
  • 200 g čerstvá okurka

Klasický postup

  1. Kuřecí maso osolíme, opepříme a opečeme dozlatova, nakrájíme na plátky.
  2. Rajčata překrojíme, cibuli nakrájíme na tenké plátky, okurku na kostičky.
  3. Vše smícháme s cizrnou, dochutíme olejem, citronem, solí a pepřem.
  4. Podáváme vychlazené nebo při pokojové teplotě.

Thermomix

  1. Kuřecí prsa uvaříme ve Varomě: 25 min / Varoma / rychlost 1.
  2. Do mísy vložíme cibuli, okurku a rajčata, sekáme 4 s / rychlost 4.
  3. Přidáme cizrnu, olej, citron, sůl a pepř, promícháme 10 s / obrátky vlevo.
  4. Nakrájené maso vmícháme ručně a podáváme.
Štítky:
kuřecí maso moderní kuchyně cizrna salát