
Kuřecí roláda s vejcem
Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 35 min
Obtížnost: 6/10
Tradiční česká kuřecí roláda s vejcem je oblíbeným pokrmem vhodným pro slavnostní oběd i běžné servírování. Kombinace jemného masa, špenátu a vařeného vejce vytváří atraktivní vzhled i chuť. Podávejte s vařenými bramborami a suchým bílým vínem.
Ingredience pro 4 porce
- null dle chuti sůl
- null dle chuti pepř
- 600 g kuřecí plátky
- 2 ks vařené vejce
- 120 g špenát nebo bylinková náplň
- 2 lžička hořčice
- 400 ml vývar
- 400 g brambory (příloha)
Klasický postup
- Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
- Na každý plátek rozetřeme trochu hořčice, přidáme špenát nebo bylinky a půlku vařeného vejce.
- Zabalíme do rolády a případně svážeme provázkem nebo spíchneme párátkem.
- Opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem a dusíme doměkka (cca 25 minut).
- Podáváme s vařenými brambory a šťávou z výpeku.
Thermomix
- Kuřecí rolády připravíme stejně jako v klasické verzi.
- Do mísy nalijeme 500 ml vody, vložíme rolády do Varomy.
- Vaříme 30 minut / Varoma / rychlost 1.
- Mezitím si zvlášť připravíme přílohu – např. brambory.
- Po uvaření můžeme rolády krátce opéct na pánvi kvůli barvě a servírujeme.
Štítky:
kuřecí maso
česká kuchyně
plněné