
Kuře na bílém víně
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Obtížnost: 5/10
Kuře na bílém víně je elegantní pokrm typický pro středomořskou kuchyni. Víno dodává omáčce jemnost a hloubku, zatímco kuřecí maso zůstává šťavnaté. Ideální k podávání s fazolkami a bramborami. Doporučujeme suché bílé víno typu Sauvignon Blanc.
Ingredience pro 4 porce
- 2 stroužek česnek
- null dle chuti sůl
- 40 g máslo
- null dle chuti pepř
- 4 ks kuřecí stehna bez kosti
- 300 ml bílé víno
- 200 g zelené fazolky
- 1 snítka čerstvý tymián nebo šalvěj
Klasický postup
- Kuřecí stehna osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme maso a opečeme dozlatova.
- Přidáme česnek a bylinky, zalijeme bílým vínem a necháme dusit 20 minut.
- Přidáme předvařené fazolky a ještě krátce prohřejeme.
- Podáváme s omáčkou z výpeku.
Thermomix
- Kuřecí stehna okořeníme a vložíme do Varomy.
- Do mísy nalijeme 500 ml vody, vaříme 25 min / Varoma / rychlost 1.
- Do mísy vložíme česnek, máslo a bylinky, sekáme 5 s / rychlost 5.
- Přidáme víno, vaříme 5 min / 100 °C / rychlost 1.
- Maso promícháme s omáčkou a fazolkami, podáváme.
Štítky:
středomořská kuchyně
kuřecí maso
bílé víno
bylinky