Kuře na bílém víně

Kuře na bílém víně

Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Obtížnost: 5/10

Kuře na bílém víně je elegantní pokrm typický pro středomořskou kuchyni. Víno dodává omáčce jemnost a hloubku, zatímco kuřecí maso zůstává šťavnaté. Ideální k podávání s fazolkami a bramborami. Doporučujeme suché bílé víno typu Sauvignon Blanc.

Ingredience pro 4 porce

  • 2 stroužek česnek
  • null dle chuti sůl
  • 40 g máslo
  • null dle chuti pepř
  • 4 ks kuřecí stehna bez kosti
  • 300 ml bílé víno
  • 200 g zelené fazolky
  • 1 snítka čerstvý tymián nebo šalvěj

Klasický postup

  1. Kuřecí stehna osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme maso a opečeme dozlatova.
  3. Přidáme česnek a bylinky, zalijeme bílým vínem a necháme dusit 20 minut.
  4. Přidáme předvařené fazolky a ještě krátce prohřejeme.
  5. Podáváme s omáčkou z výpeku.

Thermomix

  1. Kuřecí stehna okořeníme a vložíme do Varomy.
  2. Do mísy nalijeme 500 ml vody, vaříme 25 min / Varoma / rychlost 1.
  3. Do mísy vložíme česnek, máslo a bylinky, sekáme 5 s / rychlost 5.
  4. Přidáme víno, vaříme 5 min / 100 °C / rychlost 1.
  5. Maso promícháme s omáčkou a fazolkami, podáváme.
Štítky:
středomořská kuchyně kuřecí maso bílé víno bylinky