Grilované kuřecí prso s olivami

Grilované kuřecí prso s olivami

Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Obtížnost: 2/10

Lehký a svěží pokrm inspirovaný středomořskou kuchyní. Šťavnaté kuřecí maso v kombinaci s olivami a citronovou šťávou vytváří skvělé letní jídlo. Skvěle se hodí s pečenými bramborami nebo lehkým salátem. Doporučené víno: bílé víno typu Sauvignon Blanc.

Ingredience pro 4 porce

  • 600 g kuřecí prso
  • 120 g černé olivy bez pecky
  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • 2 stroužek česnek
  • null dle chuti sůl
  • null dle chuti čerstvě mletý pepř
  • 1 snítka čerstvý rozmarýn

Klasický postup

  1. Kuřecí prso jemně osolíme, opepříme a potřeme nasekaným česnekem.
  2. Pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut marinovat.
  3. Rozehřejeme pánev s trochou olivového oleje.
  4. Maso grilujeme 5–6 minut z každé strany dozlatova.
  5. Na závěr přidáme nasekané olivy a krátce je prohřejeme s masem.
  6. Podáváme ozdobené čerstvým rozmarýnem.

Thermomix

  1. Kuřecí prso osolíme, opepříme, potřeme česnekem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme marinovat 10 minut.
  2. Mezitím do mísy vložíme olivy, olivový olej a trochu rozmarýnu.
  3. Zahříváme 3 min / 90 °C / obrátky vlevo.
  4. Kuřecí prso opečeme na pánvi 5–6 minut z každé strany.
  5. Podáváme s olivovou směsí z Thermomixu.
Štítky:
středomořská kuchyně kuřecí maso bezlepkové