Kuřecí roláda s vejcem

Kuřecí roláda s vejcem

Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 35 min
Obtížnost: 6/10

Tradiční česká kuřecí roláda s vejcem je oblíbeným pokrmem vhodným pro slavnostní oběd i běžné servírování. Kombinace jemného masa, špenátu a vařeného vejce vytváří atraktivní vzhled i chuť. Podávejte s vařenými bramborami a suchým bílým vínem.

Ingredience pro 4 porce

  • null dle chuti sůl
  • null dle chuti pepř
  • 600 g kuřecí plátky
  • 2 ks vařené vejce
  • 120 g špenát nebo bylinková náplň
  • 2 lžička hořčice
  • 400 ml vývar
  • 400 g brambory (příloha)

Klasický postup

  1. Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Na každý plátek rozetřeme trochu hořčice, přidáme špenát nebo bylinky a půlku vařeného vejce.
  3. Zabalíme do rolády a případně svážeme provázkem nebo spíchneme párátkem.
  4. Opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem a dusíme doměkka (cca 25 minut).
  5. Podáváme s vařenými brambory a šťávou z výpeku.

Thermomix

  1. Kuřecí rolády připravíme stejně jako v klasické verzi.
  2. Do mísy nalijeme 500 ml vody, vložíme rolády do Varomy.
  3. Vaříme 30 minut / Varoma / rychlost 1.
  4. Mezitím si zvlášť připravíme přílohu – např. brambory.
  5. Po uvaření můžeme rolády krátce opéct na pánvi kvůli barvě a servírujeme.
Štítky:
kuřecí maso česká kuchyně plněné