Kuře na sojové omáčce se zeleninou

Kuře na sojové omáčce se zeleninou

Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 20 min
Obtížnost: 4/10

Kuře na sójové omáčce se zeleninou je oblíbené jídlo inspirované asijskou kuchyní. Sladko-slaná chuť omáčky v kombinaci s křupavou zeleninou vytváří harmonický a chutný pokrm, který lze servírovat s rýží nebo nudlemi.

Ingredience pro 4 porce

  • 2 stroužek česnek
  • 600 g kuřecí prsa
  • 1 ks červená paprika
  • 2 ks mrkev
  • 120 g zelené fazolky
  • 6 lžíce sójová omáčka
  • 4 plátek zázvor
  • 4 lžíce olej na smažení
  • 400 g rýže jasmínová

Klasický postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a orestujeme na oleji dozlatova.
  2. Přidáme nasekaný česnek, zázvor a zeleninu, krátce orestujeme.
  3. Zalijeme sójovou omáčkou a podusíme 5–7 minut.
  4. Podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Thermomix

  1. Kuřecí maso připravíme v páře – vložíme do Varomy, vaříme 20 min / Varoma / rychlost 1.
  2. Do mísy vložíme česnek, zázvor a zeleninu, sekáme 5 s / rychlost 5.
  3. Přidáme olej a restujeme 5 min / 120 °C / rychlost 1.
  4. Přilijeme sójovou omáčku, vaříme 5 min / 100 °C / rychlost 1.
  5. Maso přidáme zpět a promícháme, servírujeme s rýží.
Štítky:
kuřecí maso zelenina asijská kuchyně sójová omáčka