
Kuře na sojové omáčce se zeleninou
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 20 min
Obtížnost: 4/10
Kuře na sójové omáčce se zeleninou je oblíbené jídlo inspirované asijskou kuchyní. Sladko-slaná chuť omáčky v kombinaci s křupavou zeleninou vytváří harmonický a chutný pokrm, který lze servírovat s rýží nebo nudlemi.
Ingredience pro 4 porce
- 2 stroužek česnek
- 600 g kuřecí prsa
- 1 ks červená paprika
- 2 ks mrkev
- 120 g zelené fazolky
- 6 lžíce sójová omáčka
- 4 plátek zázvor
- 4 lžíce olej na smažení
- 400 g rýže jasmínová
Klasický postup
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a orestujeme na oleji dozlatova.
- Přidáme nasekaný česnek, zázvor a zeleninu, krátce orestujeme.
- Zalijeme sójovou omáčkou a podusíme 5–7 minut.
- Podáváme s vařenou jasmínovou rýží.
Thermomix
- Kuřecí maso připravíme v páře – vložíme do Varomy, vaříme 20 min / Varoma / rychlost 1.
- Do mísy vložíme česnek, zázvor a zeleninu, sekáme 5 s / rychlost 5.
- Přidáme olej a restujeme 5 min / 120 °C / rychlost 1.
- Přilijeme sójovou omáčku, vaříme 5 min / 100 °C / rychlost 1.
- Maso přidáme zpět a promícháme, servírujeme s rýží.
Štítky:
kuřecí maso
zelenina
asijská kuchyně
sójová omáčka