
Krémové kuře s houbami
Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 25 min
Obtížnost: 4/10
Krémové kuře s houbami je rychlé a chutné jídlo, ideální pro pracovní dny. Kombinace jemného kuřecího masa a smetanové houbové omáčky vytváří vydatné a uklidňující jídlo. Podávejte s rýží nebo těstovinami a sklenkou bílého vína.
Ingredience pro 4 porce
- null dle chuti sůl
- 600 g kuřecí prsa
- 200 g čerstvé žampiony
- 200 ml smetana ke šlehání
- 40 g máslo
- 2 lžička hladká mouka
- null dle chuti pepř
- 400 g příloha (rýže nebo těstoviny)
Klasický postup
- Kuřecí prsa osolíme a opepříme, opečeme na pánvi dozlatova a dáme stranou.
- Na másle osmažíme nakrájené houby, přidáme mouku, krátce zarestujeme.
- Zalijeme smetanou, provaříme do zhoustnutí a dochutíme.
- Vrátíme maso do omáčky, krátce prohřejeme a podáváme s přílohou.
Thermomix
- Do mísy vložíme nakrájené houby a máslo, restujeme 5 min / 120 °C / rychlost 1.
- Přidáme mouku, promícháme 1 min / 100 °C / rychlost 2.
- Zalijeme smetanou, vaříme 5 min / 100 °C / rychlost 2.
- Do Varomy vložíme kuřecí prsa, vaříme 20 min / Varoma / rychlost 1.
- Maso nakrájíme a servírujeme s omáčkou a přílohou.
Štítky:
kuřecí maso
klasické směsi
houby
smetanová omáčka