Krémové kuře s houbami

Krémové kuře s houbami

Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 25 min
Obtížnost: 4/10

Krémové kuře s houbami je rychlé a chutné jídlo, ideální pro pracovní dny. Kombinace jemného kuřecího masa a smetanové houbové omáčky vytváří vydatné a uklidňující jídlo. Podávejte s rýží nebo těstovinami a sklenkou bílého vína.

Ingredience pro 4 porce

  • null dle chuti sůl
  • 600 g kuřecí prsa
  • 200 g čerstvé žampiony
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 40 g máslo
  • 2 lžička hladká mouka
  • null dle chuti pepř
  • 400 g příloha (rýže nebo těstoviny)

Klasický postup

  1. Kuřecí prsa osolíme a opepříme, opečeme na pánvi dozlatova a dáme stranou.
  2. Na másle osmažíme nakrájené houby, přidáme mouku, krátce zarestujeme.
  3. Zalijeme smetanou, provaříme do zhoustnutí a dochutíme.
  4. Vrátíme maso do omáčky, krátce prohřejeme a podáváme s přílohou.

Thermomix

  1. Do mísy vložíme nakrájené houby a máslo, restujeme 5 min / 120 °C / rychlost 1.
  2. Přidáme mouku, promícháme 1 min / 100 °C / rychlost 2.
  3. Zalijeme smetanou, vaříme 5 min / 100 °C / rychlost 2.
  4. Do Varomy vložíme kuřecí prsa, vaříme 20 min / Varoma / rychlost 1.
  5. Maso nakrájíme a servírujeme s omáčkou a přílohou.
Štítky:
kuřecí maso klasické směsi houby smetanová omáčka