
Grilované kuřecí prso s olivami
Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Obtížnost: 2/10
Lehký a svěží pokrm inspirovaný středomořskou kuchyní. Šťavnaté kuřecí maso v kombinaci s olivami a citronovou šťávou vytváří skvělé letní jídlo. Skvěle se hodí s pečenými bramborami nebo lehkým salátem. Doporučené víno: bílé víno typu Sauvignon Blanc.
Ingredience pro 4 porce
- 600 g kuřecí prso
- 120 g černé olivy bez pecky
- 4 lžíce olivový olej
- 2 lžíce citronová šťáva
- 2 stroužek česnek
- null dle chuti sůl
- null dle chuti čerstvě mletý pepř
- 1 snítka čerstvý rozmarýn
Klasický postup
- Kuřecí prso jemně osolíme, opepříme a potřeme nasekaným česnekem.
- Pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut marinovat.
- Rozehřejeme pánev s trochou olivového oleje.
- Maso grilujeme 5–6 minut z každé strany dozlatova.
- Na závěr přidáme nasekané olivy a krátce je prohřejeme s masem.
- Podáváme ozdobené čerstvým rozmarýnem.
Thermomix
- Kuřecí prso osolíme, opepříme, potřeme česnekem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme marinovat 10 minut.
- Mezitím do mísy vložíme olivy, olivový olej a trochu rozmarýnu.
- Zahříváme 3 min / 90 °C / obrátky vlevo.
- Kuřecí prso opečeme na pánvi 5–6 minut z každé strany.
- Podáváme s olivovou směsí z Thermomixu.
Štítky:
středomořská kuchyně
kuřecí maso
bezlepkové